Schadeauto verkopen

Als je met een auto schade hebt gereden en deze schade niet wil repareren dan zijn er andere mogelijkheden. Op het moment dat de schade te hoog is om eenvoudig te kunnen repareren spreken we van een schadeauto. Dit zijn auto’s die flinke schade hebben en die eigenlijk eerst gerepareerd moeten worden, voordat er in verder kan worden gereden. Je kunt een dergelijke auto ook gekocht hebben en vervolgens verkopen.

Om je te helpen met het verkopen van een schadeauto hebben we een aantal tips en links voor je verzameld. Je kunt de schadeauto via de standaard tweedehands auto verkoop kanalen verkopen. Hier heb je een degelijke kans om je schadeauto te verkopen en de kans is groot dat er iemand tussen zit die je auto voor onderdelen wil kopen. Dit is een manier om van je schadeauto af te komen.

De andere manier is om de schadeauto te verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf. Hier krijg je vaak minder geld terug voor de schadeauto dan via een tweedehands verkoop website. Deze bedrijven zijn erin gespecialiseerd en weten precies wat een dergelijke schadeauto nog kan opbrengen. Daar zit ook direct het probleem, vaak komt dit bedrag lager uit. Een voordeel van met een schadebedrijf werken, is dat deze bedrijven vaak niet moeilijk doen en in een keer de schadeauto meenemen.

Een aantal websites waarop je je schadeauto kunt verkopen zijn marktplaats.nl, inkoopschadeauto.nl en sloopauto-ophaaldienst.nl.